Ανοίγει το επάγγελμα του φαρμακοποιού!!!

13
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μπορεί οι φαρμακοποιοί να «έσωσαν», προς στιγμήν τουλάχιστον, τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα -εξαιρέθηκαν από την υλοποίηση των εκκρεμών συστάσεων της 1ης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, δηλαδή δεν θα πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ-, το επάγγελμά τους όμως ανοίγει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Βουλή, έως τον Δεκέμβριο του 2015, οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να θεσπίσουν νομοθεσία για να εφαρμόσουν τη σύσταση του ΟΟΣΑ που περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη για τον ανταγωνισμό (ΟΟΣΑ Ι) όσον αφορά στα φαρμακευτικά προϊόντα, με ισχύ από τον Ιούνιο του 2016.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Έκθεση συνεπειών του νομοσχεδίου, η οποία έχει κατατεθεί και αυτή στη Βουλή: «Με την προτεινόμενη ρύθμιση καταργείται η υποχρέωση κατοχής πτυχίου φαρμακοποιούκαι άδειας άσκησης επαγγέλματος, καθώς και οποιουδήποτε άλλου περιορισμού, πλην του σχετικού με τα πληθυσμιακά όρια, ως προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων, με σκοπό την ένταση του ανταγωνισμού και την αύξηση της διάθεσης των φαρμάκων, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των τιμών των προϊόντων».

Σε άλλο σημείο σημειώνεται: «Εξάλλου οι διατάξεις περί χορήγησης συνταγογραφούμενων φαρμάκων από πτυχιούχους φαρμακοποιούς διατηρούνται σε ισχύ, διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία και το συμφέρον του πολίτη». Και καταλήγει: «Με την ως άνω αύξηση των φαρμακείων-αλυσίδων αναμένεται η αύξηση της ζήτησης φαρμακοποιών και η καταπολέμηση της ανεργίας στον κλάδο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, οι φαρμακοποιοί φέρονται αποφασισμένοι να προσβάλουν το συγκεκριμένο μέτρο, υποστηρίζοντας πως υπάρχει απόφαση του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που επιβάλλει η ιδιοκτησία των φαρμακείων να ανήκει μόνο σε φαρμακοποιούς.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

Χωρίς Σχόλια

Απαντήστε

9 + 9 =