Έτσι συνελήφθη ο υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών που πήρε «φακελάκι» 3.000 ευρώ!!!

24
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένας υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών και ένας ιδιώτης λογιστής συνελήφθησαν χθες, κατηγορούμενοι για δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πριν από δύο εβδομάδες ο 50χρονος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών είχε πάει για έλεγχο με ακόμη έναν συνάδελφό του σε χρωματοπωλείο στη Νέα Σμύρνη.

Χθες, θα πήγαιναν ξανά για να υπογράψουν την έκθεση για τον έλεγχο που είχαν κάνει πριν από δύο εβδομάδες. Με δεδομένο ότι υπήρχαν υποψίες για τον 50χρονο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προστέθηκε στο κλιμάκιο ακόμη ένας νεαρός ελεγκτής.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, κάποια στιγμή ο νεαρός ελεγκτής αντιλήφθηκε ότι ο κατηγορούμενος προσποιήθηκε ότι ήθελε να πάει στην τουαλέτα.

Τον ακολούθησε κι εκεί διαπίστωσε ότι ο λογιστής της εταιρείας του έδωσε ένα φάκελο. Τον ρώτησε τι περιέχει μέσα ο φάκελος ωστόσο δεν πήρε απάντηση.

Όταν το κλιμάκιο επέστρεψε στην υπηρεσία ενημερώθηκε ο προϊστάμενος ο οποίος ζήτησε από τον 50χρονο να ανοίξει το ντοσιέ.

Εκεί, βρήκε τον φάκελο που περιείχε 3.000 ευρώ και με τη σειρά του ενημέρωσε τους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ που προχώρησαν στη σύλληψη του υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών και του λογιστή της εταιρείας. Αναζητείται ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή το χθεσινό κρούσμα διαφθοράς στην Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής από υπάλληλο που μεταφέρθηκε πρόσφατα σε αυτή από το ΣΔΟΕ, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δηλώνει ότι κανένα κρούσμα διαφθοράς δεν είναι ανεκτό.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι θα ενεργεί πάντοτε άμεσα, παρέχοντας κάθε σχετική πληροφορία και βοηθώντας τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση αυτών των κρουσμάτων, όπως έγινε και στην προκειμένη περίπτωση, όπου ο προϊστάμενος της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Σταύρος Θωμαδάκης, ενημέρωσε άμεσα την Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

Χωρίς Σχόλια

Απαντήστε

three × five =